Zakendoen over culturele grenzen heen

Doel

Zakenmensen, ondernemers en medewerkers die over de grens van hun eigen cultuur werken, verwerven diepere kennis van en inzicht in het effectief omgaan met anderen, de andersdenkenden uit andere culturen. U wordt slagvaardig in het omgaan met mensen buiten uw eigen culturele zone en dat vergroot uw vertaalslag in uw financiële succes, stabiliteit en groei.

Gegevens

Voor wie: een ieder in een bedrijf
Plaats en data: Landgoed Zonheuvel of elders, tijd nader te bepalen
Voor teams uit een en hetzelfde bedrijf hanteren we €950 per dagdeel
Deze training kan ook incompany verzorgd worden
Deelname: 1-14 personen
Trainingsduur: 2-5 dagdelen
Trainers: dr.Ram S.Ramsahai en dr.Joop Remmé

Boodschap

Nederlanders zijn van oudsher gewend om zaken te doen in verre landen, dat zit in hun DNA om bruggen te slaan. De zakenwereld van vandaag is wereldwijd en complex: veel bedrijven hebben vestigingen over de hele wereld en maken gebruik van wederverkopers, partners, consultants of onderaannemers om producten en diensten te leveren waar die nodig zijn. In alle gevallen is het van cruciaal belang effectief te kunnen communiceren in alle gevallen en in alle culturen. Het is een naïeve veronderstelling dat een goede communicator even succesvol zal zijn wanneer hij communiceert met mensen uit een ander land en een andere cultuur. Communiceren zonder gevoeligheid voor de cultuur, normen en waarden, communicatiestijl, referentiekader, luistergedrag van een ander land leidt vaak tot misverstanden, frustratie en een gebrek aan motivatie. Hoe leer je over culturen heen te communiceren? Hoe creëer je waarde en synergie over afstanden heen?
Het managen van een wereldwijd personeelsbestand is uitdagend, interessant, lonend en soms beangstigend. Weten hoe je medewerkers uit andere culturen motiveert, is iets wat je moet leren om als internationaal georiënteerde ondernemer succesvol te zijn. Wat zijn de uitdagingen die het managen van een wereldwijd personeelsbestand of team met zich meebrengt? Hoe motiveert een internationaal georiënteerde ondernemer een team dat in verschillende landen woont en werkt? Wat zijn de nuances en complexiteiten die een ‘global leader’ moet begrijpen in een economie die nooit slaapt Werkwijs: unieke meerwaarde van Zenwise Academy U en uw medewerkers die internationaal opereren maken een crosscultural assessment waardoor u snel inzage hebt in uw eigen culturele profiel. U ziet in een oogopslag op welke aspecten in communicatie, normen, planning, zinsopbouw, omgaan met tijd en gezag, omgaan met zekerheid u afwijkt van uw counterpart en wij trainen u vervolgens om die hobbels weg te werken. Wat we vaak ook doen is uw counterpartner als mogelijk via Zoom erbij te betrekken en zijn of haar culturele profiel af te stemmen op uw profiel. Via Zoom geven we u en uw counterpart uitleg en advies voor 100% communicatie. We hebben een bestand van 110 landen in de wereld. Het maken van het assessment gebeurt digitaal en met Zoommeetings kunnen we de resultaten met u doornemen. Dit is een geweldig en voorwaarts voordeel om wereldwijd snel en succesvol te werken. Met onze Zoonsessies kunnen we u 7 x 24 uur bijstaan waar u ook bent in de wereld. U kunt vrijblijvend cultuurspecifiek informatie over allerlei landen bij ons aanvragen.

Resultaat

Scroll to Top